Slimme motor in stuur voorkomt vallen met fiets!

17-05-2019

Het fietslab van 3mE heeft samen met Gazelle een motor ontwikkeld die valpartijen op de fiets moet gaan voorkomen.

De motor zit gemonteerd in de stuurkolom en springt in wanneer de fiets zou omvallen. Vooral onder de groep 55+ zijn er veel ernstige valpartijen. Met de opkomst van de elektrische fiets waarmee het makkelijker is harder te rijden dan op de normale fiets, is de veiligheid op het fietspad achteruitgegaan. Deze ondersteuning moet helpen ouderen veiliger op pad te gaan. De afgelopen 15 jaar is er op 3mE in het fietslab onderzoek gedaan naar waarom een fiets omvalt en hoe dit voorkomen kan worden. De nieuwe motor houdt de fiets al staande bij een snelheid 4 km per uur.

Bekijk het hele artikel op: https://www.tudelft.nl/2019/tu-delft/slimme-motor-in-stuur-voorkomt-vallen-met-fiets/ 

menu